Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Citromfüves marhagulyás erdei gombával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 50 dkg marha lábszár
  • 20 dkg erdei gombamix (mélyhűtött)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cs. citromfű
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 40 dkg burgonya
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítési mód:

A marha lábszárt, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet, a citromfüvet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított forrázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a gombát. Zsírjára pörköljük, meghintjük piros paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadék pótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 l vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben