Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Zellerkrém leves, kapros túrós zsemlegombóccal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 2 db zellergumó
  • 2 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 db zsemle
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 cs. kapor
  • 1 gerezd fokhagyma


Elkészítési mód:
A tisztított zellergumót kockákra, a fokhagymát karikákra vágjuk, vajon megpároljuk, sóval ízesítjük majd 8 dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojás sárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk, és botmixerrel krémesítjük. Közben az áztatott zsemlét összegyúrjuk a finomra vágott kaporral, a zsemlemorzsával, sóval ízesítjük, majd kis gombócokat formázunk belőle. Enyhén sós vízben megfőzzük és feltétként tálaljuk a forró levesben.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben