topbar
fejlec01

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

leves Zellerkrém leves kapros túrós zsemlegombóccal

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 db zellergumó
2 dkg vaj
2 tojás
1 dl tejszín
2 db zsemle
10 dkg túró
5 dkg zsemlemorzsa
1 cs. kapor
1 gerezd fokhagyma

 

Elkészítési mód:
A tisztított zellergumót kockákra, a fokhagymát karikákra vágjuk, vajon megpároljuk, sóval ízesítjük majd 8 dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojás sárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk, és botmixerrel krémesítjük. Közben az áztatott zsemlét összegyúrjuk a finomra vágott kaporral, a zsemlemorzsával, sóval ízesítjük, majd kis gombócokat formázunk belőle. Enyhén sós vízben megfőzzük és feltétként tálaljuk a forró levesben.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben