Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Spenótkrémleves, kapros túrógombóccal

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg spenót
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg túró
  • 1 cs. friss kapor
  • 1 tojás
  • 1 ek. liszt


Elkészítési mód:

A spenótot jól átmossuk, leforrázzuk, majd lecsepegtetjük, apróra vágjuk és 8 dl vízzel felöntjük és sóval ízesítjük. 10 perc alatt készre főzzük, majd tojássárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk és egy forralás után készre főzzük. A túrót a tojással, a liszttel, a finomra vágott kaporral összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, és enyhén sós vízben kifőzzük majd feltétként tálaljuk a spenótkrémleveshez.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben