Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Kapros káposztaleves gazdagon

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 cs. kapor
  • 1 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 20 dkg szűzérme
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
  • 1 ek. sertés zsír
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A savanyú káposztát apróra, a kaprot, a hagymát finomra, a kolbászt, a répát, a petrezselyemgyökeret karikákra, a szalonnát, a szűzérmét kockákra vágjuk és az egészet zsíron megpároljuk, ezután paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 1 liter vízzel és lassú tűzön készre főzzük. A tejfelt a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest és egy forralás után kaporral díszítve tálaljuk.