Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Pikáns leves Ádi módra

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg borjúcomb
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg lecsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 db citrom
  • 1 dl citromlé
  • 1 ek. ételízesítő
  • só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát, a húst kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön kész pörköltet főzünk. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és zsülienre (metéltre) vágjuk. A pörköltet felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, felforraljuk, majd simára kevert tejfeles liszttel behabarjuk. Ételízesítővel, citromlével ízesítjük és krémesre főzzük. A levesestálba beletesszük a felszeletelt tojásokat, rámerjük a forró levest, vékonyra szeletelt citromkarikákat helyezünk rá, egy-két kanál tejföllel megcsurgatjuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben