Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Hideg eperleves tejszínhabbal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg eper
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • 1 tubus tejszínhab
  • egy csipet só


Elkészítési mód:

Az epret megmossuk, egy edénybe beletesszük, 8 dl vízzel felöntjük, egy csipet sóval, cukrokkal ízesítjük és szegfűszeggel illatosítjuk. 10 percig főzzük, botmixerrel krémesítjük, azután hozzáadjuk a tojássárgájával simára kevert tejszínt. Egy forralás után hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a tetejét tejszínhabbal, eperrel és mentával díszítjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben