Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Karfiol krémleves pirított baconszalonnával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (4 főre):

• 60 dkg karfiol
• 5 dkg bacon szalonna
• 1 cs. újhagyma
• 2 dkg vaj
• 1 dl tejföl
• 1 ek. olívaolaj
• só, bors

Elkészítési mód:

A karfiolt rózsáira szedjük, átmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Az újhagymát apróra vágjuk, vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a főtt karfiolhoz. Botmixerrel pépesítjük, 8 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, krémesre főzzük, és simára kevert tejföllel dúsítjuk. Menet közben a bacon szalonnát olívaolajon megpirítjuk és a leves tetejére tesszük. Sült szalonnás olívaolajjal meglocsoljuk, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben