Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tejfölös húsgombóc leves fürjtojással

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 8 db fürjtojás
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl. tej
  • 2 dkg. vaj
  • 1 db zsemle
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 db tojás

Elkészítési mód:

A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, a darált hússal, a tojással és a zsemlemorzsával összegyúrjuk, azután kis gombócokat formázunk belőle. A gombócokat egy lábasba rakjuk, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. Vajon a lisztet felhevítjük, tejjel felöntjük, simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Közben a fürjtojásokat enyhén sós vízben 5 percig főzzük, hideg vízzel lehűtjük, majd a héjától megtisztítjuk és hosszába kettévágjuk. A tojásokat a forró leves tetejére helyezzük, és petrezselyemzöldjével meghintve tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben