Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Húsgombóc leves Ádi módra

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:

(4 személyre)

 

 Csontlé:

 

  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • egész bors

  •  

Húsgombóc:
 

  • 5 dkg darált marhahús
  • 5 dkg darált császárszalonna
  • 5 dkg darált sertés szűzérme
  • 5 dkg búzadara
  • 3 db friss bazsalikomlevél
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • só, bors, ételízesítő

 

 

Elkészítési mód:

Csontleves: A csontokat leforrázzuk, majd 1,5l vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat, szemes borssal és sóval ízesítjük, lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük.

Húsgombóc: A hagymát, a bazsalikomleveleket, a petrezselyem zöldjét, a fokhagymát finomra vágjuk, és forró olajon enyhén megpirítjuk, összekeverjük a darált húsokkal, a búzadarával, a tojással, majd összegyúrjuk, sóval, borssal, ízesítjük. 30 percig hűtőben pihentetjük, majd egyenlő húsgombócokat formálunk belőle. Közben a csontlevest leszűrjük, belerakjuk a húsgombócokat, és alacsony hőfokon, kb. 30 perc alatt készre főzzük. Finomra vágott petrezselyem zöldjével meghintve forrón tálaljuk.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben