Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Korhelyleves Ádi módra

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 db füstölt első csülök
  • 10 dkg bab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 szál vörös bazsalikomlevél

Elkészítési mód:
A főzés előtti napon a babot beáztatjuk. A csülköt megfőzzük, a sós léből 2 dl-t félrerakunk, a csülköt kicsontozzuk, fóliába csomagoljuk és lepréseljük. A tisztított vöröshagymát kockákra, a káposztát apróra, a zöldségeket karikákra, a fokhagymát, a vörös bazsalikomot finomra vágjuk és a lecsurgatott babbal együtt olajon megpároljuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, a füstölt csülök sós levével és készre főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest, ha szükséges sóval ízesítjük, egy forralás után a felszeletelt csülökkel ízlésesen vörös bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben