Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Zöldborsókrémleves túrós derelyével

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 kk. vegeta

Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval ízesítjük. 8-10 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük.


Túrós derelye
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ½ dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz)
  • 1 kk. ecet
  • bors
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
A lisztet, a tejföllel, az ecettel összegyúrjuk, és egy csipet sóval ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal vékonyan bekenjük, majd összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. Hűtőben pihentetjük. A finomra vágott vöröshagymát 1 dkg vajon megpároljuk, a túróval összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk, és derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, és a tészta közepébe rakjuk a tölteléket, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os fokos előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük. A krémlevessel együtt tálaljuk.