Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Erdei gombakrémleves kaprosan

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg erdei gomba mix (mélyhűtött)
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. friss kapor
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A gomba felét apróra vágjuk, vajon lepirítjuk az összekötözött kaporral együtt. 8 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és 15 perc alatt készre főzzük. Azután a kapor kivételével, botmixerrel pépesítjük, majd a tejszínnel simára keverjük, és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Menet közben a megmaradt gombát olívaolajon lesütjük, sóval ízesítjük. Tálalásnál a gombát a leves tetejére adagoljuk, kaporral díszítjük.
 

Erdei gombakrém leves kaprosan 4 főre      
Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
Erdei gomba hűtött mix (mélyhűtött) 0,20 kg 3298/kg 660 Ft
Vaj 0,02 kg 2090/kg 42 Ft
Tejszín 0,1 l 1030/l 103 Ft
Friss kapor 1 csomó 150/cs 150 Ft
Olivaolaj (1 evőkanál) 0,01 l 2590 Ft/l 26 Ft
Só, bors      
      980 Ft: 4 = 245 Ft/
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben