Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Gulyásleves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg marhalábszár
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1db zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 40 dkg burgonya
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg őrölt édesnemes pirospaprika
  • só, bors, kömény

Elkészítési mód:

A marhahúst, a szalonnát, a hagymát, a zöld paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük. Belerakjuk a húst, a zöld paprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük őrölt pirospaprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadék pótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom szaftos pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, felöntjük 1,5 l vízzel, majd egy forralás után lassú tűzön készre főzzük. A tojást és a lisztet összekeverjük, sóval ízesítjük, és a tésztát evőkanállal beleszaggatjuk a forrásba lévő levesbe. Petrezselyem zöldjével meghintve forrón tálaljuk.
 

Gulyásleves 4 főre      
Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
Marhalábszár 0,40 kg 1849/kg 740 Ft
Füstölt szalonna 0,05 kg 950/kg 48 Ft
Vöröshagyma 0,10 kg 130/kg 13 Ft
Zöld paprika 0,10 kg 856/kg 86 Ft
Paradicsom 0,20 kg 488/kg 98 Ft
Sárgarépa 0,15 kg 169/kg 25 Ft
Petrezselyemgyökér 0,10 kg 740/kg 74 Ft
Burgonya 0,40 kg 120/kg 48 Ft
Petrezselyemzöld 1 csomó 89/cs 89 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 799/kg 8 Ft
Zsír 0,05 kg 564/kg 28 Ft
Tojás 2 db 35/db 70 Ft
Liszt 0,10 kg 109/kg 11 Ft
Őrölt édesnemes pirospaprika 0,02 kg 2740/kg 55 Ft
Só, bors, kömény     50 Ft
       
      1443:4 =360 Ft/fő