Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Zellerkrémleves pirított zsemlekockával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 db zellergumó
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítési mód:
A zellert a héjától megtisztítjuk, felszeleteljük, vajon a karikákra vágott fokhagymával együtt megdinszteljük, 8 dl vízben puhára főzzük és sóval ízesítjük. Botmixerrel krémesítjük, tejfellel dúsítjuk, majd egy forralás után pirított zsemlekockákkal, zellerlevéllel díszítve forrón kínáljuk.
 

Zellerkrémleves pirított zsemlekockával 4 főre      
       
zellergumó 0,50 kg 399 Ft/kg 200 Ft
zellerzöld 1 szál    
fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
vaj 0,03 kg 1975 Ft/kg 60 Ft
tejföl 0,10 l 493 Ft/kg 50 Ft
     
      320:4=80 Ft/fő