Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Tavaszi karalábéleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 cs. zellerlevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. liszt

Elkészítési mód:
A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk és vajon megpároljuk. Megszórjuk finomra vágott zellerlevélzölddel és hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd felöntjük 8 dl vízzel. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Forrón tálaljuk, zellerlevélzölddel díszítjük.
 

 

Tavaszi karalábéleves (4 főre)      
       
Karalábé 2 db 199 Ft/db 400 Ft
Zellerlevél 1 cs. 89 Ft/cs. 89 Ft
Vaj 0,02 kg 1750 Ft/kg 35 Ft
Liszt 0,03 kg 109 Ft/kg 4 Ft
     
       
      528 Ft:4 = 132 Ft/fő