Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Friss bazsalikommal fűszerezett spárgakrémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 cs. zöldspárga
  • 5 dkg vaj
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 2 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • csipet fehérbors

Elkészítési mód:


A spárgát, a bazsalikom levelet megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd vajon megdinszteljük. Liszttel meghintjük, hozzáadjuk a tejet, simára kavarjuk, forrástól számítva, kb. 3-4 perc alatt puhára főzzük. Sóval, fehérborssal ízesítjük, botmixerrel krémesítjük, 6 dl vízzel felöntjük, és krémesre főzzük.

Friss bazsalikommal fűszerezett spárgakrémleves (4 főre)      
       
Zöld spárga 1 cs. 600 Ft/cs. 600 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
Bazsalikom     50 Ft
Tej 0,20 l 189 Ft/kg 38 Ft
Liszt 0,03 kg 99 Ft/kg 3 Ft
Só, fehérbors      
      780 Ft:4= 195 Ft/fő