Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Eperkrémleves mentával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg eper
  • 1 dl tejszín
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • 1 cs. menta
  • egy csipet só

Elkészítési mód:

Az epret megmossuk, egy edénybe beletesszük, krémesre turmixoljuk. 6 dl vizet a tejszínnel és a mentával felforraljuk, egy csipet sóval, cukrokkal ízesítjük. Kivesszük belőle a mentát és ráöntjük az eperkrémre. Egy forralás után hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, eperrel és mentával díszítjük.

 

 

Eperkrémleves mentával   (4 főre)      
       
Magyar eper 0,80 kg 690 Ft/kg 550 Ft
Tejszín 0,1 l 960 Ft/l 96 Ft
Vaníliás cukor 2 t. 19 Ft/t. 38 Ft
Cukor 0,03 kg 169 Ft/kg 5 Ft
Menta 1 cs. 125 Ft/cs. 125 Ft
     
      815 Ft:4= 200 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben