Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Ribizlikrémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 2 doboz ribizli
  • 1 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • egy csipet só


Elkészítési mód:

Az ribizlit megmossuk, egy edénybe beletesszük, krémesre turmixoljuk, majd 6 dl vízzel felöntjük, egy csipet sóval, cukorral, szegfűszeggel ízesítjük. Közben vajon felhevítjük a lisztet, tejjel felöntjük, krémesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni, fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk, ribizkével díszítjük.

Ribizli krémleves (4 főre)      
       
Ribizli 2 doboz 180 Ft/doboz 360 Ft
Tej 0,1 l 179 Ft/l 18 Ft
Liszt 0,03 kg 99 Ft/kg 3 Ft
Vaj 0,02 kg 1750 Ft/kg 35 Ft
Cukor 0,05 kg 169 Ft/kg 9 Ft
Só, szegfűszeg      
      425 Ft/4= 110 Ft/fő