Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Sárgabarack krémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és lábasba rakjuk, majd 8 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a csipet sót és a cukrokat. Szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. 10 percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a tojás sárgájával simára kevert tejszínt. Egy forralás után hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a tetejét mentalevéllel és sárgabarackkal díszítjük.
 

Sárgabarack krémleves (4 főre)      
       
sárgabarack 0,60 kg 400 Ft./kg 240 Ft.
tejszín 0,1 l 446 Ft./l 46 Ft.
tojássárgája 1 db 27 Ft./db 27 Ft.
fűszerek     100 Ft.
      413 Ft. : 4=  103 Ft. / fő