Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Sárgabarack krémleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és egy lábasba rakjuk, majd 8 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a csipet sót és a cukrokat. Szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. 10 percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a tojás sárgájával simára kevert tejszínt. Egy forralás után hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a tetejét mentalevéllel és sárgabarackkal díszítjük.
 

Sárgabarack 0,4 kg 399 Ft/kg 160 Ft.
Tejszín 0,1 l 858 Ft/l 86 Ft.
Tojás 1 db 35 Ft/db 35 Ft.
Vaníliás cukor 2 t. 89 Ft/t 178 Ft.
       
      459 Ft: 4 = 115 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben