Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

gulyàsleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre):

  •  50 dkg marhalábszár
  •  5 dkg zsír
  •  1 kis fej vöröshagyma
  •  2 db zöldpaprika
  •  2 db paradicsom
  •  1 gerezd fokhagyma
  •  2 db tojás
  •  5 dkg liszt
  •  50 dkg burgonya
  •  3 dkg őrölt pirospaprika
  •  1 cs. petrezselyemzöld
  •  só, bors

Elkészítési mód:

A marhalábszárat, a megtisztított burgonyát, a leforrázott, héjától megtisztított paradicsomot, a zöldpaprikát kockákra, a fokhagymát szeletekre, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldjét, és a fokhagymát, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett, lassú tűzön pörköltet készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuka burgonyát, majd egy forralás után kanállal beleszaggatjuk a lisztből és a tojásból kikevert, sóval ízesített tésztát, és készre főzzük. Paprikával díszítve, forrón tálaljuk.

 

 

Gulyásleves  (4 személyre)       
       
            marhalábszár 0,50 kg 1 929 Ft/kg 964 Ft.
            zsír 0,05 kg 398 Ft/kg 20 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 120 Ft / kg 12 Ft.
zöldpaprika 0,20 kg 180 Ft / kg 36 Ft.
paradicsom 0,20 kg 250 Ft / kg 50 Ft.
           fokhagyma 0,02 kg 798 Ft/kg 16 Ft.
           tojás 2 db 39 Ft. / db 78 Ft.
           liszt 0,05 kg 195 Ft/kg 10 Ft
           burgonya 0,50 kg 160 Ft/kg 80 Ft.
          őrölt pirospaprika 0,03 kg 2 796 Ft/kg 84 Ft.
           petrezselyemzöld 1 csomó 119 Ft./ csomó 119 Ft.
           só, bors      
      1.469 Ft./4=  370 Ft./fő