Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Csontleves tésztával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 20 dkg széles metélttészta
  • pár szem egész bors

Elkészítési mód:

A csontokat leforrázzuk, majd jól átmossuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ha felforr az első lét leöntjük róla, ezt követően ismét felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldségeket, szemesborssal és sóval ízesítjük, egy forralás után lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 2-3 órán keresztül készre főzzük. Közben a főzésben lévő levesből 4 dl-t egy forraló edénybe merünk, felforraljuk, belerakjuk a széles metélttésztát, és megfőzzük. A csontlevest leszűrjük, tésztával és karikára vágott zöldségekkel, petrezselyemzöldjével díszítve tálaljuk.
 

 

Csontleves tésztával (4 főre)       
       
vegyes csont 1,00 kg 209 Ft / kg 209 Ft
sárgarépa 0,20 kg 99 Ft / kg 20 Ft
petrezselyem gyökér 0,10 kg 899 Ft / kg 90 Ft
vöröshagyma 0,10 kg 149 Ft / kg 15 Ft
fokhagyma 0,02 kg 699 Ft / kg 14 Ft
petrezselyemzöld 1 csomó 89 Ft / db 89 Ft
metélttészta 0,20 kg 716 Ft / kg 144 Ft
       
       581Ft. : 4=  145 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben