Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Húsleves fürjtojással, csigatésztával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg marhahúsos csont
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 fél zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, egész szemes bors
  • 12 dkg csigatészta
  • 12 db fürjtojás

Elkészítési mód:
A marhahúsos csontot jól átmossuk, egészbe egy fazékba tesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a vizet leöntjük róla. A tisztított zöldségeket hozzáadjuk, felöntjük 1,5 l vízzel, sóval, szemes borssal ízesítjük, azután felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a csigatésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, a fürjtojást sós vízben keményre főzzük, majd lehéjazzuk. A levest leszűrjük, és forrón, csigatésztával, fürjtojással tálaljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

marha húsos csont 0,30 kg 450 Ft. / kg 135 Ft.
sárgarépa 0,20 kg 99 Ft / kg 20 Ft.
petrezselyemzöld 1 csomó 119 Ft / csomó 119 Ft.
petrezselyemgyökér 0,20 kg 200Ft / kg 40 Ft.
zellergumó 0,10 kg 449 Ft / kg 45 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 149 Ft / kg 15 Ft.
csigtészta 0,12 kg 705 Ft/kg 85 Ft.
fürjtojás 12 db 25 Ft / db 299 Ft.
fokhagyma 0,01 kg 1099 Ft / kg 11 Ft.
só, bors      
       
      769 Ft: 4 = 193 Ft/fő