Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tiszacsegei harcsahalászlé

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 50 dkg halaprólék
  • 30 dkg harcsafilé
  • 10 dkg bőrös szalonna
  • 4 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 g. fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika

Elkészítési mód:
A halaprólékot jól átmossuk, a hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. A szalonnát bőrével együtt összekockázzuk és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halaprólékot és a zöldségeket. Meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval ízesítjük.
Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Szitán leszűrjük. A leszűrt halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét, és 10 percig puhára főzzük. Forrón tálaljuk.
 

 

Tiszacsegei harcsahalászlé (4 személyre)      
       
halaprólék      0,50 kg 260 Ft/kg 130 Ft.
harcsafilé 0,30 kg 3200 Ft/kg 960 Ft.
bőrös szalonna 0,10 kg 410 Ft/kg 41 Ft.
paradicsom                                   0,40 kg 350 Ft/kg 140 Ft.
zöldpaprika                                      0,30 kg 500 Ft/kg 150 Ft.
erős zöldpaprika                            1 db 60 Ft/db 60 Ft.
fokhagyma                              0,01 kg 1099 Ft/kg 11 Ft.
vöröshagyma                                 0,10 kg 169 Ft/kg 17 Ft.
őrölt pirospaprika                   0,02 kg 3690 Ft/kg 74 Ft.
     
      1583 Ft: 4 = 395 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben