Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Gyöngyöző zöldségleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg sertés velős csont
  • 2 db. sárgarépa
  • 2 db. petrezselyemgyökér
  • 1 cs. petrezselyem zöldje
  • 20 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csontot leforrázzuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Miután felforrt, hozzáadjuk a kockákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, lassú tűzön gyöngyöztetve készre főzzük, majd leszűrjük. A leszűrt csontlevesbe belerakjuk a zöldborsót, valamint egy forralás után a kockára vágott zöldségeket is, majd a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
 

 

Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
       
Gyöngyöző zöldségleves (4 személyre)      
       
Sertés velőscsont 1 kg 200 Ft/kg 200 Ft.
Sárgarépa 20 dkg 219 Ft/kg 42 Ft.
Petrezselyem gyökér 20 dkg 899 Ft/kg 180 Ft.
Petrezselyem zöldje 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Zöldborsó 20 dkg 469 Ft/kg 94 Ft.
       
      635 Ft: 4 = 160 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben