Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Zöldborsóleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)
(160 kcal/fő)

  • 50 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítési mód:
A zöldborsót és a péppé zúzott fokhagymát vajon felhevítjük, megszórjuk liszttel, 7 dl vízzel felöntjük, sóval ízesítjük, majd állandó kevergetés mellett rövid idő alatt készre főzzük. Botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a tejet, egy forralás után tálaljuk.
 

 

Zöldborsó (mirelit) 0,5 kg 442 Ft/kg 221 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1399 Ft/kg 28 Ft.
Tej  0,1 l 189 Ft/l 19 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
       
      348 Ft: 4 = 90 Ft/fő