Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Csontleves árpagyöngyével

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 50 dkg vegyes zöldség (mélyhűtött)
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 20 dkg árpagyöngy
  • pár szem egész bors

Elkészítési mód:

A csontokat leforrázzuk, jól átmossuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ha felforrt, az első levet leöntjük róla. A csontokat ismét felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, szemes borssal ízesítjük, majd egy forralás után lassú tűzön, kb. 2 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük, azután leszűrjük. A zöldségeket félrerakjuk a főételhez. Közben az előző nap hideg vízbe beáztatott árpagyöngyét enyhén sós vízben megfőzzük, és a leszűrt csontlevesbe betétként kínáljuk. Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.
 

 

Csontleves árpagyöngyével(4 személyre)      
Vegyes csont 1 kg 400 Ft/kg 400 Ft.
Sárgarépa 0,3 kg 219 Ft/kg 65 Ft.
Vegyeszöldség 0,5 kg 722 Ft/kg 361 Ft.
Zöldbab 0,2 kg 509 Ft/kg 102 Ft.
Kelbimbó 0,2 kg 820 Ft/kg 164 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 229 Ft/kg 23 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1300 Ft/kg 13 Ft.
Petrezselyem zöld 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft.
Árpagyöngy 0,2 kg 1095 Ft/kg 220 Ft.
      1467 Ft: 4 = 365 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben