Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Kelbimbós burgonyaleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg vegyes csont
  • 30 dkg kelbimbó
  • 50 dkg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • pár szem egész bors, só

Elkészítési mód:

Leforrázzuk a csontokat, jól átmossuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felrakjuk főni, majd ha felforrt, az első levet leöntjük róla. A csontokat ismét felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldjét, és sóval, szemes borssal ízesítjük. Egy forralás után lassú tűzön, kb. 2 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük, azután leszűrjük. A leszűrt csontlébe lassú tűzön megfőzzük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát és kelbimbót. Forrón tálaljuk.
 

 

Vegyes csont 1 kg 400 Ft/kg 400 Ft.
Kelbimbó 0,3 kg 820 Ft/kg 246 Ft.
Burgonya 0,5 kg 199 Ft/kg 100 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 229 Ft/kg 23 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft.
       
      901 Ft: 4 = 225 Ft/fő