Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Kakukkfüves, mandulás burgonyakrémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:
A vöröshagymát kockákra, a héjától megtisztított burgonyát karikákra, a kakukkfüvet finomra vágjuk. Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a burgonyát és a kakukkfüvet, megszórjuk liszttel, egy forralás után felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, tejföllel dúsítva még egyszer felforraljuk. Vajon pirított, szeletelt mandulával tálaljuk, és meghintjük kakukkfűvel.
 

Burgonya 0,5 kg 219 Ft/kg 110 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 249 Ft/kg 25 Ft.
Tejföl 0,2 l 603 Ft/l 120 Ft.
Szeletelt mandula 0,05 kg 7990 Ft/kg 350 Ft.
Olaj 0,05 l 349 Ft/l 18 Ft.
Liszt 0,03 kg 219 Ft/kg 7 Ft.
Vaj 0,02 kg 1600 Ft/kg 32 Ft.
       
      662 Ft: 4 = 160 Ft/fő