Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Narancsos ribizlikrémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 40 dkg ribizli
  • 2 db narancs
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
A ribizlibogyókat leszedjük, turmixgépben krémesítjük, felöntjük 8 dl vízzel, 10 percig forraljuk, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és a cukrokkal ízesítjük. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és hozzáadjuk a leveshez, egy forralás után készre főzzük. Hagyjuk kihűlni, hűtőbe rakjuk. Ribizkével és narancsszeletekkel díszítve, hidegen tálaljuk.
 

Ribizli 0,4 kg 700 Ft/kg 320 Ft.
Narancs 0,2 kg 299 Ft/kg 60 Ft.
Tejszín 0,1 l 1198 Ft/l 120 Ft.
Tojás 1 db 30 Ft/db 30 Ft.
Vaníliás cukor 2 t. 89 Ft/t. 178 Ft.
Cukor 0,05 kg 239 Ft/kg 12 Ft.
       
      720 Ft: 4 = 180 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben