Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Sárgabarack-krémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg sárgabarack
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj

Elkészítési mód:

A barackot megmossuk, kimagozzuk, a héját lehúzzuk, botmixerrel pépesítjük majd félrerakjuk. A felhevített vajat liszttel összekeverjük, hideg tejjel felöntjük, és krémesre főzzük. Vaníliás cukorral, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk, azután hozzáadjuk a barackpépet, és egy forralás után hagyjuk kihűlni. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Mentalevéllel, hidegen tálaljuk.
 

Sárgabarack 0,60 kg 499 Ft/kg 300 Ft.
Tej 0,1 l 199 Ft/l 20 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Vaníliás cukor 2 cs. 89 Ft/cs. 178 Ft.
Vaj 0,02 kg 1600 Ft/kg 32 Ft.
      538 Ft: 4 = 135 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben