Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Champion gombakrémleves húsával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 50 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A gombát megmossuk, felszeleteljük, a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, ezután 30 dkg gombát a hagymával együtt vajon megpárolunk. Felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, puhára főzzük, és botmixerrel krémesítjük. A tejszínt a tojás sárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a leveshez, és simára főzzük. Szeletelt, nyers gombával díszítve szervírozzuk.

Gomba 0,5 kg 949 Ft/kg 475 Ft.
Vöröshagyma 0,2 kg 199 Ft/kg 40 Ft.
Tejszín 0,1 l 718 Ft/l 72 Ft.
Tojás 2 db 30 Ft/db 60 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
       
      727 Ft: 4 = 180 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben