Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Kapros-tejfölös tökleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 


Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg gyalult tök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 1 ek. ecet
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:
Olajon zsemlebarnára pirítjuk a lisztet, egy pillanatra a tűzről levesszük, beleszórjuk az őrölt paprikát és a finomra vágott kaprot, valamint a zúzott fokhagymát. Összekeverjük, felöntjük 1dl vízzel, visszarakjuk a tűzre és bársonyos rántást készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, belerakjuk a gyalult tököt, sóval, ecettel ízesítjük. Kb.10-15 perc alatt készre főzzük. A tejfölt simára keverjük, majd hozzáadjuk a forró leveshez.
 

Gyalult tök 0,6 kg 369 Ft/kg 221 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1699 Ft/kg 34 Ft.
Kapor 1 cs. 199 Ft/cs. 199 Ft.
Tejföl 0,1 l 603 Ft/l 60 Ft.
Liszt 0,05 kg 179 Ft/kg 9 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,01 kg 2600 Ft/kg 26 Ft.
       
      549 Ft: 4 = 135 Ft/fő