Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Fácánleves húsával, zöldségekkel, csigatésztával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg fácán
  • 0,2 kg sárgarépa
  • 0,2 kg petrezselyemgyökér
  • 0,15 kg zeller
  • 1 cs. zellerzöld
  • 0,15 kg zöldborsó
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 0,1 kg vöröshagyma
  • 0,01 kg fokhagyma
  • 0,15 kg csigatészta
  • só, szemes bors


Elkészítési mód:
A jól megtisztított fácánt átmossuk, beletesszük egy nagyobb fazékba, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a fácánt, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével, egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.

 

Fácán 1 kg 2599 Ft/kg 2599 Ft.
Sárgarépa 0,2 kg 169 Ft/kg 34 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,2 kg 799 Ft/kg 160 Ft.
Zeller 0,15 kg 369 Ft/kg 55 Ft.
Zellerzöld 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft.
Zöldborsó 0,15 kg 498 Ft/kg 75 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 199 Ft/kg 20 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft.
Csigatészta 0,15 kg 705 Ft/kg 78 Ft.
       
      3272 Ft: 4 = 820 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben