Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Húsgombóc leves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • Csontlé
  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • egész bors

Húsgombóc:

  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 5 dkg búzadara
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
Csontleves: A csontokat leforrázzuk, majd 1,5l vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk, belerakjuk a zöldségeket, szemes borssal és sóval ízesítjük, egy forralás után lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük.
Húsgombóc: A hagymát, a petrezselyem zöldjét finomra vágjuk, és forró olajon enyhén megpirítjuk, összekeverjük a darált hússal, a búzadarával, a tojással, majd összegyúrjuk, sóval, borssal, ízesítjük. 30 percig hűtőben pihentetjük, majd egyenlő húsgombócokat formálunk belőle. Közben a csontlevest leszűrjük, belerakjuk a húsgombócokat, és alacsony hőfokon, kb. 30 perc alatt készre főzzük, petrezselyem zölddel megszórva, forrón tálaljuk.
 

Vegyes csont 1 kg 299 Ft/kg 299 Ft.
Sárgarépa 0,2 kg 159 Ft/kg 32 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,2 kg 499 Ft/kg 100 Ft.
Zeller  0,3 kg 369 Ft/kg 111 Ft.
Vöröshagyma 0,2 kg. 199 Ft/kg 40 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1230 Ft/kg 12 Ft.
Petrezselyemzöld 2 cs. 119 Ft/cs 238 Ft.
Darált sertéscomb 0,2 kg 1699 Ft/kg 340 Ft.
Búzadara 0,05 kg 198 Ft/kg 10 Ft.
Tojás 1 db 30 Ft/db 30 Ft.
       
      1212 Ft: 4 = 300 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben