Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Rántott harcsarudak hercegnőburgonyával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 0,8 kg afrikai harcsafilé
  • 0,01 kg fokhagyma
  • 0,2 l tej
  • 5 db tojás
  • 0,2 kg zsemlemorzsa
  • 0,1 kg vaj
  • 0,2 kg majonéz
  • 1 kg burgonya
  • 0,2 kg tejföl
  • 0,2 trappista sajt
  • 0,1 l fehérbor
  • 0,1 l citromlé
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A halfilét rudakra szeleteljük, sózzuk, majd fokhagymával bedörzsöljük. Azután tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ha langyosra hűlt, hozzáadunk 1 dl tejfölt, két tojás sárgáját, a reszelt sajtot, az olvasztott vajat, és botmixerrel krémesre pépesítjük. A dresszingzsákba csillagcsövet teszünk, belerakjuk a burgonyakrémet, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kiadagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tartármártás: a majonézt, a tejfölt, a fehérbort és a citromlevet habverővel simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A rántott halrudak mellé tartármártást, köretként hercegnőburgonyát kínálunk.
 

Afrikai harcsa 0,8 kg 1999 Ft/kg 1600 Ft.
Fokhagyma 1 dkg 1230 Ft/kg 12 Ft.
Tej 2 dl 179 Ft/l 36 Ft.
Tojás 5 db 30 Ft/db 150 Ft.
Zsemlemorzsa 20 dkg 250 Ft/kg 50 Ft.
Vaj 10 dkg 1600 Ft/kg 160 Ft.
Majonéz 20 dkg 1165 Ft/kg 230 Ft.
Burgonya 1 kg 119 Ft/kg 119 Ft.
Tejföl 0,2 kg 99 Ft/p. 99 Ft.
Trappista sajt 0,2 kg 1399 Ft/kg 280 Ft.
Fehérbor 1 dl 1000 Ft/l 100 Ft.
Citromlé 1 dl 279 Ft/l 28 Ft.
       
      2864 Ft: 4 = 715 Ft/fő