Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Petrezselymes zöldbableves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 40 dkg zöldbab (mirelit)
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tej

 

Elkészítési mód:
Vajon megpároljuk a babot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd liszttel meghintjük, és jól összekeverjük. Felöntjük 1 dl tejjel, sóval ízesítjük, azután felöntjük 8 dl vízzel, puhára főzzük, és forrón tálaljuk.
 

Zöldbab 0,4 kg 429 Ft/kg 171 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft.
Vaj 0,03 kg 2290 Ft/kg 69 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Tej 0,1 l 179 Ft/l 18 Ft.
       
      385 Ft: 4 = 95 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben