Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Pikáns leves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 20 dkg sertés szűzérme
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg fokhagyma
  • 5 dkg sertészsír
  • 2 dkg őrölt édesnemes paprika
  • 10 dkg lecsó
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 0,5 dl citromlé
  • 10 dkg citrom
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, bors


Elkészítési mód:
A hagymát, a húst kockákra, a fokhagymát szeletekre, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön kész pörköltet főzünk. A pörköltet felöntjük 8 dl vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, felforraljuk, majd simára kevert tejfölös liszttel behabarjuk. Citromlével ízesítjük és krémesre főzzük. Citromkarikákkal, petrezselyemzölddel díszítve, tejföllel meglocsolva forrón tálaljuk.
 

Sertés szűzérme 0,2 kg 1790 Ft/kg 358 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 199 Ft/kg 20 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1899 Ft/kg 19 Ft.
Sertészsír 0,05 kg 699 Ft/kg 35 Ft.
Őrölt édesnemes paprika 0,02 kg 2990 Ft/kg 60 Ft.
Lecsó 0,1 kg 381 Ft/kg 38 Ft.
Zöldborsó (mirelit) 0,2 kg 398 Ft/kg 80 Ft.
Tejföl 0,2 kg 649 Ft/kg 130 Ft.
Citromlé 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft.
Citrom  0,1 kg 699 Ft/kg 70 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/l 99 Ft.
       
      928 Ft: 4 = 230 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben