Fásy konyha - levesek
Bazsalikomos medvehagymás zellerkrémleves
Hozzávalók:
(4 személyre)
- 40 dkg zellergumó
- 1 csokor medvehagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 2 dkg vaj
- 1 dl tej
- só, bors
Elkészítési mód:
A tisztított kockákra vágott zellert 5 dl vízben felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük és puhára főzzük, leszűrjük, a levét félrerakjuk. A medvehagymát, a bazsalikomot, valamint a főtt zellert leturmixoljuk, vajban megdinszteljük, majd felöntjük a lével, hozzáadjuk a tejet és az egészet krémesre főzzük.
Zellergumó | 0,4 kg | 219 Ft/kg | 88 Ft. |
Medvehagyma | 1 cs. | 149 Ft/cs | 149 Ft. |
Bazsalikom | 1 cs. | 199 Ft/cs | 199 Ft. |
Vaj | 0,02 kg | 1499 Ft/kg | 30 Ft. |
Tej | 0,1 l | 169 Ft/l | 17 Ft. |
483 Ft: 4 = 120 Ft/fő |