Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tejfölös kapros tökleves

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg gyalult tök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 1 ek. ecet
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:
Olajon zsemlebarnára pirítjuk a lisztet, egy pillanatra a tűzről levesszük, beleszórjuk az őrölt paprikát és a finomra vágott kaprot, valamint a zúzott fokhagymát. Összekeverjük, felöntjük 1dl vízzel, visszarakjuk a tűzre és sima bársonyos rántást készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, belerakjuk a gyalult tököt, sóval, ecettel beízesítjük. Kb.10-15 perc alatt készre főzzük. A tejfölt simára keverjük és hozzáadjuk a forró leveshez.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben