Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Harcsahalászlé lebbencstésztával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 50 dkg halaprólék
  • 30 dkg harcsafilé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehér gyökér
  • 1 kisfej zeller
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 5 db paradicsom
  • 3 db tv paprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg mangalicazsír
  • 20 dkg házi lebbencstészta
  • 5 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • só, bors

Elkészítési mód:

A harcsafilét felkockázzuk és besózzuk. 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított zöldségeket, a zöld paprikákat, a paradicsomot, a hagymát kockákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Egy fazékba rakjuk és feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval, borssal majd 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 5 órán keresztül főzzük, majd leszűrjük a halalaplevet. Menet közben mangalicazsíron megpirítjuk a házi lebbencstésztát, felöntjük 2 dl halalaplével és puhára főzzük. A halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét és 10-15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, mellé lebbencstésztát adunk.
                              

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben