Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Zöldségleves árpagyöngyével

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 10 dkg kelbimbó
  • 1 szál sárgarépa
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg karfiol
  • 1 ek. teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, majd a kelbimbóval együtt fazékba rakjuk, felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a puhára főzött árpagyöngyét, sóval, borssal ízesítjük, azután rövid idő alatt készre főzzük. Vajon felhevítjük a lisztet, tejjel felöntjük, habverővel krémesre keverjük, majd besűrítjük vele a levest. Egy forralás után, forrón tálaljuk.

 

Zöldségleves árpagyöngyével  (4 személyre)      
       
Kelbimbó 0,1 kg 900 Ft/kg 90 Ft.
Sárgarépa 0,1 kg 155 Ft/kg 16 Ft.
Brokkoli 0,2 kg 698 Ft/kg 140 Ft.
Karfiol 0,2 kg 399 Ft/kg 80 Ft.
Teljes kiőrlésű liszt 0,05 kg 199 Ft/kg 10 Ft.
Tej  0,1 l 179 Ft/l 18 Ft.
Árpagyöngy 0,1 kg 482 Ft/kg 48 Ft.
Vaj 0,05 kg 1200 Ft/kg 60 Ft.
       
      462 Ft: 4 = 115 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben