Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Zellerkrémleves pirított zsemlekockával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 db zellergumó zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle

Elkészítési mód:
A tisztított zellergumót kockákra, a fokhagymát karikákra, a zeller zöldjét finomra vágjuk, vajon megpároljuk, sóval ízesítjük, majd 8 dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojássárgájával simára kevert tejszínnel dúsítjuk, azután botmixerrel krémesítjük. Egy forralás után a felkockázott, lepirított zsemlekockával és zellerzölddel díszítve tálaljuk.
 

Zellerkrémleves pirított zsemlekockával   (4 személyre)    
       
Zeller  1 db 299 Ft/db 299 Ft.
Vaj 0,02 kg 2290 Ft/kg 46 Ft.
Tejszín 0,1 l 738 Ft/l 74 Ft.
Zsemle 1 db 15 Ft/db 15 Ft.
Tojás 1 db 30 Ft/db 30 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1230 Ft/kg 12 Ft.
       
      476 Ft: 4 = 120 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben