Tavaszi csirke raguleves

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csirkemell filé                             
  • 1 db sárgarépa                                          
  • 1 db petrezselyemgyökér            
  • 1 kis fej zellergumó                                  
  • 10 dkg zöldborsó                          
  • 1 csomó kapor                               
  • 1 csomó petrezselyemzöld                      
  • 1 kis fej vöröshagyma                 
  • 1 gerezd fokhagyma                               
  • 1 dl tejföl                                    
  • 1 csipet bors                                              
  • 1 evőkanál olívaolaj                                
  • só                             

 

 

Elkészítési mód:

A csirkemell filét, a tisztított zöldségeket és a vöröshagymát apró kockákra, a kaprot, a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy fazékba beletesszük a hozzávalókat a zöldborsó kivételével, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, 1 l vízzel felöntjük és puhára főzzük.  Levesestálba forrón tálaljuk, majd simára kevert tejföllel meglocsoljuk a tetejét. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben