Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tavaszi pulykaragu leves házi csipetkével

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zellergumó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítési mód:
A pulykamellfilét, a tisztított zöldségeket és a vöröshagymát apró kockákra, a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy fazékba beletesszük a hozzávalókat a zöldborsó kivételével, sóval, borssal ízesítjük, majd fedő alatt olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, 1 l vízzel felöntjük, felforraljuk. A forrásban lévő levesbe a tojásból és lisztből gyúrt kemény tésztát belecsipkedjük. 10-15 perc alatt készre főzzük. Levesestálba forrón tálaljuk, majd simára kevert tejföllel meglocsoljuk a tetejét és finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben