Tejfölös zöldbableves csabai kolbásszal

 

Hozzávalók: (4 személyre

  • 30 dkg zöldbab
  • 10 dkg csabai kolbász
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet bors

  

 

Elkészítési mód:       

 

Olíva olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott csabai kolbászt. A megtisztított 3-4 cm-es darabokra vágott zöldbabot és a finomra vágott petrezselyemzöldet hozzáadjuk, megpároljuk és sóval, borssal ízesítjük. 1 liter vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Egy tálban a lisztet a tejföllel összekeverjük, majd a forró levesből hozzámerünk. Óvatosan csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a zöldbableveshez. Összeforraljuk és tálalásnál finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.       


Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben