Viharsarki tarhonyaleves

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg házi tarhonya
  • 20 dkg tisztított burgonya
  • 5 dkg békési füstölt szalonna 
  • 5 dkg gyulai kolbász 
  • 5 dkg csabai kolbász 
  • 1 szál sárgarépa 
  • 1 szál petrezselyemgyökér 
  • 1 csokor petrezselyemzöld 
  • 1 db paradicsom 
  • 1 db TV paprika 
  • 2 evőkanál olaj 
  • só, vegeta 


Elkészítési mód:

A szalonnát, a zöldségeket, a burgonyát, a paradicsomot, a TV paprikát kockákra, a kolbászokat karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Olajban, fedő alatt az egészet megpároljuk, majd sóval, vegetával ízesítjük. Menet közben a tarhonyát olajban aranybarnára pirítjuk és hozzáadjuk a kolbászos raguhoz. Összekeverjük és felöntjük 1 l vízzel, majd az egészet puhára főzzük. Forrón tálaljuk és a tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben