Zöldbableves

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg ceruzabab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tej
  • 1 ek. ecet

Elkészítési mód:

A vajon megpároljuk a babot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Liszttel meghintjük, jól összekeverjük, felöntjük 1 dl tejjel. Sóval ízesítjük, azután felöntjük
1 l vízzel és puhára főzzük. Ecettel ízesítjük, tálalásánál petrezselyemzölddel meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben