topbar
fejlec01

foetel Ropogós malacsült rösztivel savanyú káposztával

Hozzávalók:
(4 személyre)(860 kcal/fő)

80 dkg malachúsos hasaalja szalonna

3 g. fokhagyma

1 dl sör

30 dkg savanyú káposzta

 

Elkészítési mód:

A hasaalja szalonnát téglalapra vágjuk, zúzott fokhagymával és sóval bedörzsöljük, feltekerjük, majd spárgával 1 cm-enként megkötözzük. Alufóliára rakjuk, majd hermetikusan becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk, 2 dl vízzel meglocsoljuk, és 200 °C-os sütőben 45 percig előpároljuk. Azután kicsomagoljuk a fóliából, meglocsoljuk sörrel és aranybarnára pirítjuk. Fogyasztás előtt levágjuk róla a madzagot, majd éles késsel egyenlő szeletekre vágjuk. Rösztivel és savanyú káposztával, retekkel és koktélparadicsommal díszítve kínáljuk.

 

Röszti

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya

1 nagy fej vöröshagyma

5 dkg vaj

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát enyhén sós vízben egészben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk. Összekeverjük a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben