topbar
fejlec01

 

Grillezett mangalica finomságok rostonsült zöldségekkel

Hozzávalók: (4 személyre)

1 db szűzérme
40 dkg tarja
1 db cukkini
1 db kaliforniai paprika
1 db sárgarépa
1 db paradicsom
10 dkg póréhagyma
1 gerezd foghagyma
1 k. k. őrölt friss zöld rozmaring
1k. k. őrölt babérlevél
1 k. k. tört fekete bors
1 k k. kalocsai őrölt piros paprika
1 dl olívaolaj
só, bors

Elkészítési mód:

A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Őrölt pirospaprikával alaposan bedörzsöljük és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a borsot, az őrölt babérlevelet és a zúzott foghagymát, majd olívaolajjal felöntjük. A szűzérmét hosszába három csíkra vágjuk és megfonjuk, majd rozmaringos olívaolajjal bedörzsöljük és alufóliába becsomagoljuk. A pácolt húsokat 72 órára hűtőbe tesszük érlelni. Sütés előtt egy kés fokával a húst a fűszerektől megtisztítjuk, sózzuk és a forró rostsütő lapon 10-15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben a zöldségeket felaprítjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és a húsok mellett grillezzük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben