topbar
fejlec01

desszert Diós csokoládészelet

Hozzávalók:
(10 személyre) (500 kcal/ fő)

Tészta:

65 dkg liszt

30 dkg margarin

3 db tojássárgája

2 dl tejföl

15 dkg porcukor

5 dkg vaníliás cukor

1 t. sütőpor

 

Töltelék:

3 dl tej

5 dkg margarin

20 dkg porcukor

5 dkg kakaópor

10 dkg reszelt keksz

10 dkg darált dió

rumaroma (ízlés szerint)

 

Fehér csokimáz:

10 dkg fehércsokoládé

5 dkg vaj

1 dl tejszín

 

Elkészítési mód:

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tészta hozzávalóit és összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben kisütjük.
Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a rumaromát, a darált kekszet és a darált diót, majd simára keverjük. A sült tésztalapra egyenletesen elterítjük a krémet, azután a másik tésztalappal befedjük.
Fehér csokimáz: A fehércsokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben